Mediální "chřipky"

27. května 2011 v 11:48 | čtenářka
Dopis jedné čtenářky blogu k různým mediálním "chřipkám":

Když jsem před několika dny četla zprávy o infekčním průjmovém onemocnění, říkala jsem si, že nebude trvat dlouho a mediálně se nákaza rozšíří do celé Evropy. A hle, už je to tady...
Po ptačí chřipce přišla okurková sezóna, tedy spíše "okurková chřipka".
Ať je za tou nákazou kdokoli, v mediích naskakují hrozby, mrtví, smrtelně nakažení opět závratnou rychlostí.
V článku, na který přikládám odkaz, narostl počet nemocných ze 40 na 140 ve vážném stavu...
Možná nás má uklidnit zpráva o robotických klonech, androidech, kteří nepotřebují ke svému životu ani okurkový salát, ani hovězí polévku, ani vepřovou pečínku. Na světě jsou již 3 "typy" těchto tzv. humanoidů. Nejspíš potřebují jenom naše buňky, aby se mohli rychleji klonovat - rozmnožovat.
Viry a bakterie nakažlivých a smrtelných onemocnění útočí dokonce i na nebohé fanoušky sportovních utkání, kteří povzbuzují své týmy ""hrou" na tajemnou trubku vuvuzelu, která je tradičním, jihoafrickým hudebním nástrojem.
Nejvíce nakažlivých virů rozšiřují po naší planetě média, která udělají raz dva z komára dromedára, ale ze všeho nejvíce otravují náš společný éter...
Dodatek z 29. 5. 2011. Čtenářka ZKP své zamyšlení ještě doplnila:
"Media Escherichia coli" se od pátku 27. 5. postupně rozšířila do všech mainstreamových médií Evropy.
Evropské centrum pro prevenci a kontrolu nemocí ve Stockholmu označilo nynější epidemii vyvolanou střevní bakterií zvanou enterohemoragická Escherichia coli (EHEC) za jednu z největších svého druhu na světě a v Německu vůbec nejhorší v dějinách.
Na www.tyden.cz vyšel dnes článek s popiskem "Zelenina, která zabíjí"
Zmutovaný bakteriální kmen typu Husec 41 napadá nejen zažívací trakt člověka, ale napadá také mozkové závity některých čtenářů, kteří přispívají svými názory pod články, ve kterých se píše o bakterii na okurkách, které přináší lidem smrt.
A tak trpí "nebezpečným průjmem" také ti, kteří tzv. "infikované bio okurky" nikdy nejedli.
Ředitel fakultní nemocnice v Hradci Králové, expert a vakcinolog Roman Prymula v rozhovoru pro Týden.cz podává osobitým způsobem vysvětlení, proč nákaze podléhají především ženy. Cituji:
"Nákaza má v Německu oběti především mezi ženami. Z jakých důvodů?
Podobné střevní infekce jsou rizikové především pro dětskou populaci. Kontaminované okurky pocházejí z toho zboží, které je označováno jako "bio". Zdravý životní styl vyznávají hlavně ženy. To je podle mě i důvod, proč je teď nákaza rozšířená právě u nich."
Přestože se současný německý trh s bio zeleninou propadl, média dále informují o tom, že střevní epidemie bude dále pokračovat...Tedy bez ohledu na to, jakou zeleninu jíte.
"Podle ministra zdravotnictví severní spolkové země Šlesvicka-Holštýnska Heinera Garga zatím ještě epidemie nedosáhla vrcholu, protože inkubační doba nemoci je deset dní. Garg se navíc obává, že kromě španělských okurek z hamburského tržiště existují také další zdroje nákazy."(Týden.cz)
Můžeme se tedy pouze domnívat, kde se ukrývají další "zdroje nákazy" zmutovaným bakteriálním kmenem Husec 41, který na dosud neznámém místě, pravděpodobně během cesty ze Španělska do Německa napadl španělské bio okurky a způsobil jednu z největších epidemií svého druhu na světě.
Můžeme se také ptát, kdo bude mít největší zisk z této tzv. "okurkové epidemie" ?
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 SHX153 SHX153 | E-mail | Web | 1. června 2011 v 17:32 | Reagovat

Vůbec by mně nepřekvapilo, kdyby byla vyhlášena "okurková chřipka"!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama